Sebenarnya

I

Sebenarnya, semenjak dua minggu lepas , rutin tidur saya dah sama dengan budak sekolah. Pukul 10 saja dah melentok macam ayam kena sembelih. Mata pedih dan berair-air, menguap pun boleh berselang dengan suapan makan.Semenjak berpekerjaan baru yang memerlukan keluar waktu alam masih gelap, perlu berebut parkir di stesen LRT, perlu berLRT dan ber monorail, saya memang kepenatan. Nampak sangat stamina dah kosong poin kosong kosong. Apa pon berpanas, berhujan dan hampir hampir beraksi ‘marilyn monroe’ di jalan brickfield, saya tabik spring dengan kakak-kakak yang sarat mengandung yang sama sama naik turun public transport nih. I salute you! *sambil sapu minyak panas di kaki dan pinggang malam ni (amalam harian)

II

Sebenarnya, saya memang lebih cenderong hendak menulis dalam bahasa melayu sebab saya tahu bahasa inggeris saya agak bersepai, tulis ikut suka hati, ikut suka jari. Tapi sebelum hari ini, memang saya tak mampu. Otak macam sedikit tersangkut, bila saya terjemahkan dalam bahasa melayu jadi terlalu jiwang, terlalu geli walaupon untuk saya baca sendiri. Pernah saya muntah baca tulisan sendiri ( ini macam terover sikit). Belum lagi hakikat yang saya mengalami “writer block’ sejak setahun lalu dan juga perubahan emosi yang ketara(ini nanti saya ceritakan). Ok rasanya tulis kali pertama ini kan?

III

Sebenarnya saya mepunyai jiwa yang “tidak tenteram”. Yang selalu berkehendakkan sesuatu yang lebih sampai kadang kala terlupa untuk menghargai apa yang ada depan mata. Contohnya, dah dapat kasut baru yang comel, rasa hendak jual dan beli kasut baru. Atau rasa menyesal dan nak ke tong sampahkan kasut itu. Huh , ini sungguh negatif. Yang positif nya saya tidak senang dengan ketidak adilan yang di alami masyarakat marhain di negara kita lalu selalu malah setiap hari memikirkan cara untuk keluar dari semuanya , keluar negara.

IV

Sebenarnya saya hendak kahwin tapi duit masih belum cukup. (on tak malunya perempuan nih!)Aha! Tak boleh huraikan lebih lebih bab ni 🙂

V

Sebenarnya, banyak lagi saya mahu ceritakan, tapi nantilah…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: